particulieren | scholen

Wij zijn Ruud en Sølvi van den Ende

Twee enthousiaste en dynamische eerstegraads docenten Engels. Meer dan 20 jaar ervaring in het (tweetalig) voortgezet onderwijs waar wij met enorm veel passie en plezier werken. Naast Engels zijn wij gespecialiseerd in de Tovani methode voor begrijpend lezen en het trainen van docenten. Wij geven zelf al onze trainingen.

Leerlingen en docenten motiveren om het beste uit zich zelf te halen en docenten handvaten geven hoe zij hun leerlingen kunnen helpen betere lezers te worden, dat doen wij het liefst. Tevens begeleiden wij leerkrachten in het BO met (het beginnend) lesgeven in het Engels. We helpen ze zowel de eigen Engelse vaardigheden te verbeteren als die van hun leerlingen. We hebben een schat aan ervaring en hebben ons verdiept in de begrijpend lezen methode van de Amerikaanse lees expert Cris Tovani. Wij hebben workshops van haar gevolgd in de Verenigde Staten en passen dagelijks haar methode toe in onze lessen.

Van den Ende Education verzorgt Tovani leestrainingen aan alfa/bèta/gamma docenten op locatie door heel Nederland, Engelse nascholing op maat aan leerkrachten in het basisonderwijs en trainingen aan mensen uit het bedrijfsleven en particulieren in onze ruimte in het Willibrordus Business Centrum in Heiloo. Al onze cursussen zijn erg praktijkgericht. Dat vinden wij belangrijk en gezien de evaluaties is het ook precies wat onze klanten willen. Wij komen graag bij u langs om meer informatie te geven.


Alles is direct toepasbaar in de praktijk!

Docent Segbroek College, Den Haag

© 2022 van den Ende Educationwebdesign: Pixo Creative